Restoran Arta na otočiću Sveti Grgur nekoliko nautičkih milja od Lopara

Restoran Arta, Grgur

Restoran Arta

Divlja sloboda ili slobodna divljina, gdje priroda i čovjek žive u skladu ili priroda pokorava čovjeka, gdje pauci u miru vise u svojim mrežama visoko na granama suncem obasjani čekaju svoj plijen, zmija gmiže preko puta i ne mari za čovjeka, žabe tek noću kad čovjek spava u svom šatoru skakuću po plaži, gdje se čovjek (pa i novorođenčad) zajedno sa psima kupa na istoj plaži...a nitko nikome i ništa ne smeta već se sve i svi sljube u jednoj harmoniji...pa toga ima samo na jednom mjestu – otoku Sv. Grgur.

Sveti Grgur je otok smješten u Kvarneru, između otoka Raba i Krka. Površinom malen, sa najvišim vrhom Štandarac (226m) drugi je najzeleniji otok u Hrvatskoj. Danas je Grgur nenastanjen, ranije se na njemu kopao boksit, a u novije doba služi kao lovište jelena lopatara ali i za ispašu ovaca mnogim Rabljanima. Sveti Grgur je danas turistička atrakcija, budući da su još vidljivi ostaci kazneno-popravnog doma za žene koji je djelovao od 1948.do 1988. godine, ali i 50-ak bunkera uklopljenih u kameniti pejzaž.

Sveti Grgur je od davnih vremena bio poznat na srednjovjekovnim kartama gdje je zapisan pod starijim imenom Arta. Upravo se tako zove naš restoran, smješten u najljepšoj uvali Sv. Grgura, sa posebno prekrasnim pogledom na zalaz sunca. Uživajte u raznovrsnoj, bogatoj i ukusnoj ponudi restorana sa vrlo ljubaznim osobljem, a nakon toga istražite bogatu floru i faunu otoka i doživite čari netaknute prirode!