Odmor i rekreacija na jednoj od najljepših destinacija Jadrana!

Restoran Arta, Grgur

Lopar 239, Rab

Dobrodošli u Lopar, ili pješčani raj, sa svoje poznate 22 pješčane plaže. Lopar se nalazi na sjeveru otoka Raba, na vrlo povoljnom geografsko turističkom položaju. Povoljnu, mediteransku klimu karakteriziraju blage zime i ne toliko vruća ljeta, stoga je Lopar idealno mjesto za djecu, starije i osobe koje ne podnose visoke temperature.

Lokalno stanovništvo se pretežito bavi turizmom, ribarstvom i poljoprivredom. Prirodne ljepote, kulturno povijesno nasljeđe i bogata prošlost osnove su turističke djelatnosti, koja je glavna gospodarska grana sa stoljetnom tradicijom. Lopar je prepoznatljiv po brojnim uvalama i pješčanim plažama od kojih je najpoznatija Rajska plaža, a postoje i 3 nudističke plaže kao i plaže na kojima vaš ljubimac može uživati.

Odlika mjesta Lopar su i odlični restorani, bistroi, pizzerie ili konobe. Bogata gastro-enološka ponuda i jela spremljena na tradicionalan način ostavit će vas bez daha.

Bogato kulturno povijesno nasljeđe, tradicionalne vrijednosti, način života mještana, odlična ponuda restorana i konoba, klubovi i kafići za mlade, razne morske aktivnosti, prekrasne pješčane plaže – sve vam to može ponuditi Lopar na otoku Rabu. Posjetite nas i uvjerite se u bogatu turističku ponudu u pješčanom raju Lopar!

Sport i zabava

Pravo mjesto da iskušate svoje sposobnosti na dasci ili kiteu. Izrazito povoljan položaj sa vrlo pogodnim vjetrovima bez obzira koju disciplinu vozite, free ride, free style, race, slalom…

Rab nudi preko 30 tenis terena. U Loparu, u naselju San Marino i u Sportskom centru, nalaze se 6 teniskih terena, dvije minigolf staze, teren za mali nogomet i košarku, kao i različiti drugi sadržaji.

Svakako valja spomenuti i odbojku na pijesku koja je svoj dom pronašla u Loparu. Ovdje se održavaju razni turniri i natjecanja u tome sve popularnijem sportu. Na nekoliko pješčanih plaža postavljene su mreže za odbojku, pa i vi možete iskušati svoje sposobnosti...

Pješačenje je jedini način da stvarno upoznate Lopar. Sa svojih 10 km staza i putova koje će Vam približiti povijest i nekadašnji način života ovoga kraja, naići ćete na prekrasne vidike, stare kuće, razne prirodne ljepote…

Otkrijte čari podmorja ovog kraj na nekoliko atraktivnih lokacija koje će Vas zadiviti. U bližoj okolici naći ćete školu ronjenja, organiziranje ronilačkih izleta, iznajmljivanje opreme…

U blizini pansiona nudi Vam se mogućnost iznajmljivanja Jet Ski-a, skijanje na vodi – Parasailing, te uživanja u brojnim morskim aktivnostima koje će učiniti Vaš odmor zabavnijim.

Svakodnevno organizirana poludnevna putovanja brodom sa staklenim dnom u akvatoriju Lopara i Golog otoka i Grgura.